Vizitatori

Avem 9 vizitatori și nici un membru online

var Z_RpfConstruiti o sarcina artificiala din rezistori de 100Ω / 50W (capsula TO-220)

Ghidat de nevoia de a gasi o solutie simpla pentru fabricarea unei sarcini artificiale nereactive de 50? pentru testarea emitatoarelor de mica putere, am tot studiat ce ofera piata actuala de componente. Dupa ce am tot pendulat intre o oferta si alta, pana la urma am hotarat s-o iau pe o cale de mijloc, in speranta ca rezultatele pe care le voi obtine vor putea fi reproductibile si utile oricarui radioamator care ar avea nevoie de o sarcina artificiala decenta pentru domeniul 0-30MHz. 

Citește mai departe: Sarcina artificiala din rezistori 100 ohm/ 50W (capsula TO-220)

sign-neabobinaAm intalnit de multe ori credinta ca in cazul unei bobine, daca dublezi numarul de spire, se va dubla si inductanta. In realitate, aceasta creste, dar nu se dubleaza, ci se mareste de 4xIn cele ce urmeaza, voi demonstra afirmatia de mai sus, folosind un miez toroidal Amidon T130-2. 

Citește mai departe: Dublarea numarului de spire mareste de 4 ori inductanta!

curba-excelFiind pusi in situatia de a cupla emitatorul la o antena de impedanta necunoscuta, poate nu odata v-ati intrebat "oare cat de multa putere s-ar pierde in cazul in care sarcina e diferita de 50 ohmi ?"... Ei bine, exact despre chestia asta vreau sa scriu cateva vorbe in cele ce urmeaza. 

Citește mai departe: Adaptat / dezadaptat. Curba pierderilor de putere.