Vizitatori

Avem 10 vizitatori și nici un membru online

Colectia revistei Federatiei Romane de Radioamatorism 1990-2011

YO3APG

Se stie ca sufletul revistei a fost regretatul Vasile Ciobanita, YO3APG. El era cel care se zbatea mai tot timpul pentru a scoate urmatorul numar al revistei. Desigur, a fost ajutat si de alti colaboratori, care se regasesc la lista colectivului redactional - dar 90% din efort era depus de Vasile. 

Inainte de trecerea sa in nefiinta (01.01.2012), am avut nenumarate intalniri si schimburi de idei. Vasile si-ar fi dorit sa-l ajut la revista, sa mai public diverse articole, etc. Din pacate, desi as fi fost incantat sa ma ocup de asa ceva, serviciul si obligatiile nu mi-au permis. I-am povestit de intentia mea de a restitui colectia revistei "Radioamatorul" din perioada 1956-1958 si a fost incantat de idee; totusi, m-a rugat sa incerc si completarea numerelor lipsa din revista editata de F.R.R. Odata cu decesul sau, accesul la materialele stocate in dezordinea sa controlata, mi-a devenit imposibil. Asadar, in memoria sa si pentru eforturile care le-a depus ca aceasta revista sa existe, postez mai jos link-urile aferente colectiei acestei reviste, asa cum o avem acum la YO3KXL ( momentan, incompleta).

Citește mai departe: Colectia revistei Federatiei Romane de Radioamatorism 1990-2014

 Radioamatorul-1951Colectia integrala a revistei "Radioamatorul" (1951,1956-1958)

Mai multi radioamatori varstnici ne-au rugat sa ducem la bun sfarsit ceea ce Vasile Ciobanita ma rugase in 2007: restituirea integrala a colectiei vechii reviste "Radioamatorul". Datorita lui Val, am reusit. Iata cum se facea radioamatorism in anii 50'! 

Citește mai departe: Colectia integrala a revistei "Radioamatorul" (1956-1958)

tehnium-spotColectia integrala a revistei "Tehnium" (1970-2006)

In 2007, am inceput sa lucrez la ideea realizarii unei arhive electronice a celei mai cunoscute si apreciate publicatii tehnice din Romania: Tehnium. Am incercat sa concretizez eforturile respective, lansand site-ul "Tehnium Reloaded" - dar din multe motive, n-am reusit s-o duc la capat. Totusi, munca mea n-a fost in zadar, ci a fost continuata de un alt hobbist inimos, respectiv Cristian Copcea de la JoinTelecom.ro. 

Citește mai departe: Colectia integrala a revistei "Tehnium" 1970-2006