Biblioteca tehnica (sumar)

In aceasta sectiune veti putea gasi raspunsuri corecte la unele probleme (legate de hobby-urile noastre din zona electro) mediatizate eronat pe Internet. Informatiile publicate aici vor purta semnatura unor specialisti in domeniu, bine documentati. Nu dorim ca dezinformarile sa prolifereze si aceasta este modalitatea prin care echipa noastra intelege sa contribuie la eliminarea informatiilor inutile. Stim ca e putin, dar e mai mult decat nimic !

electromituriReferitor la acest lucru, va rugam sa retineti doua aspecte (asa cum un foarte bun prieten spunea...):

"HARTIA SUPORTA ORICE" ;

GIGO = Garbage In > Garbage Out.

Prin acestea, dorim sa le punem in vedere (mai ales incepatorilor) ca Internetul e plin de capcane tehnice. Oricine poate publica (aproape) orice, iar daca articolele respective au si o forma grafica respectabila, continutul e de cele mai multe ori privit cu titlu de doctrina, iar autorul precum un guru. Va sfatuim sa fiti retinuti si sa incercati, inainte de orice, sa intelegeti despre ce este vorba. Nu va entuziasmati inutil, intrucat nu veti gasi pe Internet secretul vreunui perpetuum mobile (a se vedea aiurelile de gen motor magnetic s.a.m.d.). Din pacate, proiectele valoroase sunt tinute sub cheie si oricat ar fi Internetul de "liber", nu veti putea regasi revelatii tehnice in mediul virtual ! Si de asemenea, referitor la "GIGO" ... ce semeni, aia culegi. Daca faci montaje pe care nu le intelegi, atunci probabilitatea de a nu obtine rezultatele asteptate se indreapta cu viteza superluminica spre certitudine.

In timp si cu contributia altor binevoitori, vom incerca sa publicam in aceasta sectiune articole sub forma unor "pilule" care sa demoleze anumite "mituri urbane" vehiculate printre radioamatori si electronistii amatori.